Oznanila

5. VELIKONOČNA NEDELJA

 (19. maj 2019)

 

  • ·V tem tednu je devetdnevnica pred praznikom prvega sv. obhajila in s tem povezanih tudi več dogodkov. Tudi sobotna prva sv. spoved. Prav vsak pa lepo vabljen k šmarnicam, kjer svetniški zgledi tudi nas vabijo k svetosti. Ta pa je mogoča tudi danes. 
  • ·V četrtek je srečanje zakonske skupine.
  • ·Čez dva tedna je župnijski dan, ko bo sv. maša samo ob 10. uri, da bi bili lahko nato v kar največjem številu še na družabnem srečanju s kosilom. Tudi letos bo tradicionalni srečelov, katerega izkupiček bo namenjen postavitvi stalnega mesta za zunanjo postrežbo ob skupnih praznovanjih. Povabljeni k iznajdljivosti, smete pa za dobitke darovati tudi denar, da organizatorji kupijo nekaj stvari, ki so koristne in mične. Vsekakor velja, da imajo prednost dobitki, ki razveselijo…
  • ·Pod korom je na razpolago revija Prijateljev Radia Ognjišče. Zlasti tisti, ki katoliškega radia še ne poznate, vzemite izvod, da bi plemenito poslanstvo tega medija bolje spoznali in ga mogoče tudi podprli.

Pojdimo na volitve in podprimo Evropo, ki bo spoštovala krščanske korenine in vrednote: Slovenski škofje vabimo vse državljanke in državljane, da se volitev v Evropski parlament, ki bodo prihodnjo nedeljo, 26. maja 2019, zanesljivo udeležijo in podprejo kandidatke in kandidate ter stranke, ki si prizadevajo za evropsko Slovenijo in Evropo krščanskega izročila. Volilni rezultat bo naslednjih pet let pomembno vplival na življenje vseh prebivalcev Evropske unije. V času migrantske krize, nepredvidljivih ekonomskih razmer, varnostnih izzivov in verjetnem odhodu Velike Britanije iz Evropske unije moramo s temi volitvami podpreti Evropsko unijo kot jamstvo za varnost in red ter mirno sožitje in sodelovanje v Evropi. Obenem pričakujemo, da bodo poslanci nove sestave Evropskega parlamenta podprli tiste rešitve, ki bodo učinkovito odgovorile na pojav verske nestrpnosti do kristjanov v Evropi in po svetu, prav tako pa aktivno skrbeli za spoštovanje vseh človekovih pravic in solidarnosti med ljudmi. Zato vas lepo vabimo, da se prihodnjo nedeljo udeležite volitev in tako izpolnite svojo državljansko dolžnost.

You are here
Sprejmem pikotke za to spletno stran.

EU Cookie Directive Module Information