Oznanila

29. NEDELJA MED LETOM - MISIJONSKA

(20. oktober 2019)

 

  • Današnja nabirka je za misijone. Tudi plakati vabijo k podpori misijonarjem s pomočjo SMS sporočil ali položnic. Revija Misijonska obzorja je na razpolago. Na panoju pred oltarjem pa so otroci, katerim za hrano in stroške šolanja skrbimo v naši župniji. Za enega plačuje župnik, ŽPS, 2. r., 7. r. in 8. R. Lahko se še pridružite ali skupine ali posamezniki. 15 € na mesec.   
  • V torek je god sv. Janeza Pavla II., velikega papeža, ki nas je do svoje smrti pred 14. leti,  več kot 27 let spremljal v vlogi Petrovega naslednika in kar dvakrat obiskal tudi Slovenijo. V sredo smo imeli lepe večer, ko smo začeli devetdnevnico na dan njegove izvolitve za papeža. V torek, ko se ga vesoljna Cerkev spominja v koledarju, pa bomo pri nas ob kapljici njegove krvi, obujali spomine s pomočjo nekaterih posnetkov njegovih govorov v slovenščini, navdihujočih fotografij in posnetkov. Nekaj vas je že povedalo lepe izkušnje iz srečanj z njim. Te in druge si bomo v torkovem večeru lahko izmenjali. Z nami bo tudi oče, msgr. Jože Kastelic.
  • Od torka do sobote nam ostaja še 5 dni devetdnevnice v čast Janezu Pavlu II. Izkušnje potrjujejo, da je mogočen priprošnjik, saj so se mnogi čudeži po njem dogajali že v času njegovega življenja. Poseben dan bo tudi petek, ki bo posebej namenjen mladim. Maševal bo naš Primož Meglič, nato pa bo mladinsko srečanje, ki bo prav tako v duhu odnosa mladih do svetega papeža in papeža do mladih, ki je bit tudi nekaj posebnega v zgodovini Cerkve. Takrat predstavimo tudi srečanja mladih v novembru.
  • V tem tednu sta tudi uvodni in zato zelo pomembni srečanji za starše bodočih prvoobhajancev in birmancev. Starši 2. razreda imajo srečanje v sredo in sicer zvečer ob 19.30, starši 7. in 8. razreda pa v četrtek, ob 19.45.
  • Verouk za 8. razred bo odslej ob 17.h (15 min. prej).
  • Še popravki oz. dopolnila pri mašnih namenih: v torek bo sv. maša tudi za Jožeta Žurga, ker bova maševala oba z g. Jožetom, v petek, 25. oktobra bo poleg že oznanjenega namena sv. maša tudi zdravje, kot je bilo dogovorjeno. Takrat bova maševala oba s Primožem. Za nedeljo, danes teden, pa je pomotoma ostal namen iz prejšnjega Krmarja. Pravilni nameni so: ob 8. uri sv. maša za farane, ob 10. uri pa za Antona in Angelo Eržen ter Albino Drganc. Sprememba je razvidna tudi na oglasni deski.
  • Danes teden bo med sv. mašo ob 10. uri, ki bo v čast sv. Janezu Pavlu II., blagoslov umetniške slike s svetnikovo podobo, ki jo ustvarja ak. Slikar Tomaž Perko. Na koncu slovesnega bogoslužja, ki ga bo vodil Poljak Rafał Andrzej Kędzierski, bo blagoslov z relikvijo. Pred cerkvijo pa bo preprosta pogostitev z dobrotami, ki jih boste prinesli. Zaradi priljubljenosti svetnika smemo pričakovati tudi kakega romarja iz drugih krajev.
You are here
Sprejmem pikotke za to spletno stran.

EU Cookie Directive Module Information